Selecteer een pagina

Over Peter

Peter van Dort is een actieve ondernemer en ervaren advocaat. Peter studeerde aan zowel de Universiteit Antwerpen als de Universiteit Nijmegen, waar hij afstudeerde in internationaal, Europees en Nederlands recht. In Nederland was Peter onder andere werkzaam als manager in de vastgoedsector, juridisch adviseur bij de Kamer van Koophandel en als advocaat bij een middelgroot advocatenkantoor. In de Nederlandse Caraïben werkte Peter als advocaat bij het grootste lokale advocatenkantoor, waar hij was belast met het opzetten en managen van hun vestiging te Sint Maarten. Voorts heeft Peter voor een grote trust service provider wereldwijd diverse compliance programma’s opgezet en vormgegeven en fungeerde hij als de interne juridisch adviseur.

Naast het ondernemen vervulde Peter enkele nevenfuncties. Zo was hij onder meer docent aan de University of the Dutch Caribbean, directeur juridische zaken bij de St. Maarten Hospitality & Trade Association, plaatsvervangend lid van de Sociaal-Economische Raad van Sint Maarten en vice-voorzitter tevens mede-oprichter van R.I.S.C. Takers Football Club.

Momenteel is Peter managing parter bij Liance Law, een door Peter opgericht advocatenkantoor met vestigingen in Curaçao en Nederland (Amsterdam). Daarnaast is Peter (mede)eigenaar van enkele bedrijven waar hij met name de juridische zaken coördineert. Als advocaat heeft Peter een brede handelspraktijk, zowel lokaal als internationaal, met een focus op overeenkomsten, verbintenissenrecht, vastgoedrecht, ondernemingsrecht, arbeidsrecht, geschillenbeslechting, mededingingsrecht en compliance. Peter levert oplossingen op maat aan cliënten die voornamelijk actief zijn in Curaçao, Sint Maarten, Bonaire en Nederland.

Mocht u meer willen weten over Peter of over wat Peter voor uw organisatie zou kunnen betekenen, neem dan gerust contact op via peter@legallaw.blog of +5999 5133 678. Of vul ondertaand formulier in.

Vakgebieden

Commerciële contracten
Financieel recht
Arbeidsrecht
Ondernemingsrecht
Onroerend goed en huur
Mededingingsrecht
Intellectueel eigendom
Geschillenbeslechting
Corporate governance en compliance

Bedrijfssectoren

Commercieel
Vastgoed en projectontwikkeling
Horeca en vrije tijd
Overheid
Publieke sector

Contact met Peter

4 + 14 =